WannaCryptor sebezhetőséget javító csomagok


Bizonyára már mindenki hallott a nagyszabású péntek este kezdődött zsarolóvírusos támadásról. A zsarolóvírus WannaCryptor által használt biztonsági rést foltozó csomagot a Microsoft már márciusban kiadta. Akinek az automata Windows frissítés telepítés be van kapcsolva annak elméletileg már védett a gépe ez ellen a támadással szemben. Akiknek le van tiltva a gépén, vagy Windows XP, Windows 8 operációs rendszer van az sem marad védtelen. A Microsoft a fenyegetés hatására úgy döntött, kiad ezekre az operációs rendszerekre is frissítést. Az alábbi linkekről lehet letölteni és utána kézzel telepíteni a javító csomagokat.

Windows 8, Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003 és 2008-ra itt

Újabb operációs rendszerekre itt

Le kell tölteni az operációs rendszerünknek megfelelő csomagot és telepíteni őket. A hétvégén a Microsoft rebdkívüli frissítést adott ki. A Vezérlőpult-on belül keressük meg a Windows Update menüt és frissítse mindenki a gépét.

Ha még nem készítettünk biztonsági mentést, az azonnal készítsen egyet, lehetőleg egy külső merevlemezre.

 

Frissítés:

 

Az ESET vírusirtó termékeket gyártó cég kiadott egy kis programot, melynek segítségével kideríthető, hogy a számítógép ki van-e téve még annak a veszélynek hogy a WannaCryptor zsarolóvírus települhet rá. A programot nagyon egyszerű használni. Letöltés után csak rá kell kattintani és az alábbi ablak nyílik meg. Ha a képen látható felirat látható, akkor a gép védett a zsaroló vírussal szemben. Ha viszont a “Your computer is vulnerable!” felirat látható, akkor mielőbb frissítsük a gépünket! A miniprogramot erről az oldalról lehet letölteni:

http://support.eset.com/alert6442/#eternalblue

 

Az ESET által kiadott ellenőrző program működés közben

Az ESET által kiadott ellenőrző program működés közben